Marnixring Leeuwercke Waregem

    Historiek Marnixring I MR Waregem I wie is wie I contact I informatie leden I terug


Georges Leroy prijs
______________

Georges Leroy

Georges Leroyprijs

Editie 2023

prijsuitreiking

Volwassenen

Jongeren

sfeerfoto's

--------------------------

overzicht voorbije Leroyprijzen

facebook

Winnaars 23ste Georges Leroyprijs jongeren

De jury van de 23ste Georges Leroyprijs bestond uit: Beerlandt Ingeborg, De Vos Mia, Roelens Arlette, Roelens Xavier, Vanhoutte Dirk en Verbeke Marianne. Wij danken de juryleden voor hun zeer professionele beoordeling van de ingezonden verhalen en voor hun deskundige selectie.

De algemene beoordeling van de jury luidt: Het aantal inzendingen en de algemene kwaliteit bij de jongeren lag lager dan bij de volwassenen. Daarom zijn we hier minder streng geweest en hebben we vooral gekozen voor drie beloftevolle verhalen die elk iets bijzonders hadden:

Uiteindelijk kozen we eensgezind om aan de volgende drie verhalen een prijs uit te reiken:.

Eerste prijs

Herfstavond tussen de bomen

Liesl Vanoverberghe

Kluisbergen

"Herfstavond tussen de bomen" werkt zoals zovele verhalen met een pointe. Maar dit verhaal slaagt er als een van de weinigen in om ook spannend te zijn. Je haast je als lezer naar het einde

Tweede prijs

We lijken wel draken

Margot Vandenabeele

Wielsbeke

In "We lijken wel draken" komen kind en moeder, verbeelding en verdorring, vrolijkheid en afwezigheid kernachtig tegenover elkaar te staan. Eenvoudig, maar toch een doordenker.

Derde prijs

Elk eind is een begin

Margot Van Goethem

Tiegem

"Elk eind is een begin" verrast door het gekozen perspectief. Pas al lezende ontdek je over wie het verhaal gaat. Zo nodigt het verhaal meteen uit tot herlezen en om meer te ontdekken.


Mijn naam is Liesl Vanoverberghe. Ik ga naar de Sint-Paulusschool campus Sint-Jan Berchmans Avelgem.
Het is de eerste keer dat ik deelneem aan een schrijfwedstrijd en ik moet zeggen dat ik het een leuke ervaring vind.
Aangezien ik muziek speel (dwarsfluit) en regelmatig aan wedstrijden deelneem, maak ik vaak verhalen op muzikale wijze om het muziekwerk te kunnen vertolken. Hiernaast schrijf ik af en toe kleine verhaaltjes voor het plezier of een groot verhaal waar ik, stukje bij beetje, een jarenproject van maak.

Als kind las mijn moeder me enorm veel boekjes voor. In de lagere school las ik dagelijks, maar naarmate ik ouder werd is dit sterk verminderd. Hoewel ik een grote lezer was, heb ik weinig ervaring met zelf schrijven. Een paar verhalen in de les Nederlands in de lagere school, of een opstel in het middelbaar, maar daar bleef het bij. Dit is dan ook de eerste keer dat ik meegedaan heb aan een schrijfwedstrijd.

Margot Vandenabeele

Sint Paulusschool campus Hemelvaart Waregem

Margot Van Goethem: Sint Paulusschool campus Hemelvaart Waregem

Ik heb in de lagere school tweemaal deelgenomen aan de wedstrijd Junior Journalist die uitging van het Davidfonds. Ik schrijf graag verhalen maar doe het niet vaak omdat ik er de tijd niet vaak voor vind, maar ik zou dit eigenlijk wel vaker willen doen. Verder hou ik heel erg van muziek, vooral de lyrische kant vind ik belangrijk aan een nummer, ook volg ik latijn-moderne talen en interesseert dit me heel hard om me ook in andere talen te kunnen uitdrukken

Wij feliciteren de winnaars heel hartelijk en danken nogmaals iedereen die een verhaal ingezonden heeft. Het was de eerste keer dat de prijs werd uitgeschreven voor jongeren. Hoewel er weinig inzendingen waren, was dit een zeer positieve ervaring. We wensen jullie allemaal veel succes in jullie verdere schrijverscarrière en hopen jullie in de toekomst opnieuw op één van onze wedstrijden te mogen verwelkomen.

 

 

 

 

 

 

 

home