Marnixring Leeuwercke Waregem

    Historiek Marnixring I MR Waregem I wie is wie I contact I informatie leden I terug


Georges Leroy prijs
______________

Georges Leroy

Georges Leroyprijs

Editie 2023

prijsuitreiking

Volwassenen

Jongeren

sfeerfoto's

--------------------------

overzicht voorbije Leroyprijzen

facebook

De 20° Georges Leroy prijs werd uitgereikt op zondag 25 januari 2015 om 15h in het cultuurcentrum De Schakel in Waregem


Voor de twintigste keer organiseerde onze ring de tweejaarlijkse wedstrijd Georges Leroy voor beginnend literair talent. Tot nu toe bekroonde onze ring dichters in de categorie jongeren en volwassenen. De uitreiking gebeurde twaalf keer in een artistiek optreden van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem.

Dit jaar was de wedstrijd voorbehouden aan auteurs van het kortverhaal. De enthousiaste werkgroep onder de leiding van Miek en Mia Verbeke konden zich verheugen op  206 inzendingen. Drie laureaten, twee Vlamingen en een Nederlander, kregen een mooie prijs en werden in de bloemetjes gezet,

De uitreiking vond plaats op zondag 25 januari 2015 in het Cultuurcentrum De Schakel in Waregem. Leerlingen van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem brachten een spetterend optreden van muzikale hoogtepunten uit bekende musicals: Mary Poppins, Les Misérables, West Side Story, Cabaret enz. De schouwburgzaal zat goed gevuld met een driehonderdtal aanwezigen. Door de organisatie van de wedstrijd en het artistiek optreden van de Kunstacademie bevordert onze ring de ontplooiing van jong Vlaams talent, helemaal in overeenstemming met de doelstellingen van Marnixring.

Door cultuurgericht activiteiten te organiseren die ook financieel een meeropbrengst zijn, is het de bedoeling van Marnixring Waregem Leeuwercke om projecten zoals o.a. ’t Kelderke te ondersteunen. Dit sociaal netwerk bezorgt kansarme gezinnen uit Waregem en deelgemeenten wekelijks een voedselpakket.