Marnixring Leeuwercke Waregem

    Historiek Marnixring I MR Waregem I wie is wie I contact I informatie leden I terug


Georges Leroy prijs
______________

Georges Leroy

Georges Leroyprijs

Editie 2023

prijsuitreiking

Volwassenen

Jongeren

sfeerfoto's

--------------------------

overzicht voorbije Leroyprijzen

facebook

   

Uitreiking Poëzieprijs Georges Leroy

Marnixring Leeuwercke Waregem heeft op zondag 27 januari 2013 voor de 19de keer de prijzen uitgereikt van de tweejaarlijkse Poëziewedstrijd Georges Leroy voor beginnende dichters die in het Nederlands schrijven. Deze wedstrijd is ons ringproject.
Voor de 11de keer gebeurde dat in de schouwburg van het Waregemse Cultuurcentrum De Schakel in een hoogstaand programma van de Waregemse Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. Op die manier biedt onze ring aan de Waregemse jeugd de kans om podiumervaring op te doen en brengt hij een ruim publiek in contact met onze werking.
In een sprankelend programma van de jongeren met muziek, woord en dans, werden de prijzen uitgereikt door onze voorzitter Paul De Meulemeester en door Miek Verbeke, voorzitter van de werkgroep poëzie. Mevrouw Pat Mechele, lerares woord aan de Academie, droeg de bekroonde gedichten voor.
Miek Verbeke beklemtoonde dat het in een tijd van gsm, i-phone, i-pad, en sociale media allesbehalve evident is jongeren en volwassenen te motiveren om poëzie te schrijven. Met ons poëzieproject doet onze ring al jarenlang een ernstige inspanning om onze Nederlandse taal te promoten.
In de categorie jongeren ging de eerste prijs naar Hannelore Coen uit Aalst met haar gedicht Jou voor mij. De tweede prijs was voor Sofie Vanderhulst uit Alken met haar gedicht Laurel.
Bij de volwassenen was de laureaat Benny Schacht uit Elverdinge, een doctor in de toegepaste wetenschappen, met zijn gedicht Vergane glorie. De tweede prijs ging naar Anne-Marijke Claeys uit Kortrijk, een master Germaanse filologie met haar gedicht In naam van de liefde.
Als kers op de taart kregen we een prachtig optreden van het accordeon-ensemble Wacco dat liet horen dat zij het publiek kunnen begeesteren met zowel klassieke  als moderne muziek. Pat Mechele, die het hele programma stijlvol presenteerde, bewees dat ze ook uitstekend kan zingen. Ze verraste de toehoorders met een geslaagde Padam van Edith Piaf en Dag vreemde man van Ann Christy.

Bert Forceville
Marnixring Leeuwercke